joi, 30 mai 2013

Revista presei ucrainene - aprilie 2013

În luna aprilie, am inaugurat o nouă rubrică în cadrul emisiunii "Transilvania Policromă" de pe TVR Cluj (o emisiune care prezintă aspecte din viaţa comunităţilor etnice trăitoare în Transilvania, precum şi aspecte legate de multiculturalismul acestui spaţiu). Este vorba despre o revistă a presei minorităţilor, care are rolul de a aduce mai aproape de dvs. publicațiile minorităților naționale din România. Rubrica dedicată presei ucrainene este difuzată şi pe TVR Cluj (în direct la Transilvania Policromă, în limba română) şi redată mai apoi şi pe TVR 3, în cadrul programului "Toţi împreună-Ucraineni//Українці".

Poate nu întotdeauna, publicaţiile minorităţilor naţionale sunt cunoscute şi apreciate la justa lor valoare şi ne dorim ca, prin această rubrică, să contribuim şi noi la o mai bună cunoaştere a ceea ce înseamnă publicaţii ale minorităţilor naţionale, a căror audienţă să treacă şi dincolo de membrii comunităţii etnice pe care o reprezintă. Ne propunem să evidenţiem articolele mai interesante, să-i cunoaştem mai bine pe unii autori, redactori-şefi şi să cultivăm gustul pentru scrisul de calitate, care contribuie la promovarea şi păstrarea identităţii culturale a fiecărei etnii în parte.
Invitatul permanent din studio, pentru presa ucraineană, este vicepreședintele filialei clujene a Uniunii Ucrainenilor din România, lect. univ. dr. Ioan Herbil. Alături de acesta, în fiecare ediţie, vom intra în legături telefonice directe cu autori şi/redactori-şefi. Vă invităm să urmăriţi revista presei pentru luna aprilie 2013.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Părerea ta