vineri, 15 ianuarie 2010

Emisiune pe TVR 3 despre etnicii ucraineni

Pentru cei care (încă) nu ştiu, din 10 octombrie 2008, cam de când a început să emită postul TVR 3, există și o emisiune despre ucraineni. Ne-am dori să acopere toate zonele din România unde există ucraineni, dar, deocamdată, ne axăm pe Transilvania (în special, Maramureș, unde trăiesc în jur de 35.000 de ucraineni din cei peste 60.000 câți sunt în România). Realizatori sunt Maria Laver și subsemnata, Maria Cinar-Jiga, amândouă ucrainence originare din Maramureş.

Emisiunea este produsă de studioul TVR Cluj pentru TVR 3, are o durată de 20 de minute şi se difuzează în fiecare joi, în cadrul programului "Toţi împreună!", de la ora 11:15 şi, în reluare, joi noaptea, de la ora 1:40. Nu sunt cele mai potrivite ore, poate, pentru unii care ar dori să ne urmărească, dar, deocamdată, aşa e formatul. Noi vom încerca să compensăm cumva acest lucru şi, la cererea multora, venim în întâmpinarea dorinţelor voastre, mai aproape de voi, prin postarea pe acest blog a emisiunilor, astfel încât să poată fi urmărite oricând şi de către oricine este interesat și are conexiune la internet.
UPDATE 1: Începând cu octombrie 2010, s-a schimbat ora de difuzare a emisiunii: tot joi, tot pe TVR 3, dar de la ora 12:15 şi noaptea, în reluare, de la ora 0:45.
UPDATE 2: Din octombrie 2011, din nou, alte ore de  difuzare: joi, de la ora 12:50 și noaptea, în reluare, de la ora 0:50.

Pentru început, vom posta o selecţie de emisiuni dintre cele difuzate deja, urmând ca apoi să ajungem la zi şi să postăm emisiunile în săptămâna în care sunt difuzate.
Aşa că, de acum vom fi şi online!

Notă: Pentru a exclude orice posibilă interpretare sau implicaţie, menţionez că este o iniţiativă personală, părerile exprimate sunt personale şi nu au legătură cu vreo poziţie oficială a TVR. Materialele sunt înregistrate pe o platformă de amator, aşa că, nu au cea mai bună calitate de vizionare.

Un comentariu:

  1. Це не вперше ми говоримо про те,що потрібно би умістити хоч один,два елементи нашої місцевої культури(танці,пісні, одяг),а то ми наслідуємо культуру з України,звичайно,не можемо піднестися на рувень професіональних артистів.Думаю що Україна з їх потенціоналом не потребує нашої допомоги,а певно чекає,щоб ми своєю місцевою културою збагатили загальну українську культуру.Це не значить що неслід нам представляти одяг,танці,пісні, адже вони такі мальовничі,мелодійні.Бо так наше все пропади,як зникли ноша,мова в деяких селах.ДЯКУЮ

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta