luni, 2 iulie 2012

Admitere 2012 - specializarea ucraineană, UBB/cântece şi dansuri

Specializarea de limbă şi literatură ucraineană din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca organizează în perioada 16-23 iulie 2012 prima sesiune de înscrieri pentru admiterea 2012. Înfiinţată de peste 10 ani, această specializare a  apărut cu scopul de a veni în sprijinul minorităţii ucrainene din România, cât şi a celor care au înclinaţii spre studierea limbilor şi a culturilor slave, dorind să-şi perfecţioneze cunoştinţele din acest domeniu. Ucraineana poate fi studiată împreună cu mai multe limbi din oferta educaţională a facultăţii. Studierea limbii ucrainene se face atât la nivel avansat, cât şi de la „zero” (nivel începător). Mai multe detalii în prima parte a ediţiei difuzată joi, 28 iunie 2012, iar în partea a doua vă vor (în)cânta grupuri de tineri ucraineni din Cluj, Satu Mare şi Tulcea.
Admitere 2012 ucraineană_cântece_dansuri from ucraineni on Vimeo.



4 comentarii:

  1. De ce nu comentati, dragi ucraineni? Pana acum ati tot comentat si comparat Clujul cu Bucurestiul. Ce bun e Clujul, iar dincolo sunt doar "progenituri". Dl Petretchi de la Sighet a indraznit chiar ii sa indrume pe viitori studenti sa plece doar la Cluj (ca nu cumva dincolo sa se alature ansamblului "Zorea" pe care il uraste). Ia fiti draguti si la Cluj infiintati un cor ucrainean, sa vedeti cat de usor e sa conduci asa ceva! Sau nu vreti sa concurati cu "Vocile Ronisoarei" ca sa nu aveti probleme? Indrazniti si claditi cultura noastra, dar n-o distrugeti! Fiti patrioti, si nu derbedei! Ca e plina lumea de ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de a face comentarii ar fi bine sa va revizuiti atitudinea stimati Bucuresteni

      Ștergere
    2. Vorbiti in necunostinta de cauza (referitor la indrumarea viitorilor studenti). Cred ca va place sa va auziti vorbind, pentru ca altfel nu-mi explic de ce tot interveniti in favoarea unora si-n defavoarea altora. Incercati, macar pentru cateva clipe, sa vedeti lumea ucrainenilor ca pe un tot unitar armonios, unic si fermecator, lasand la o parte dusmania si gandurile negative si veti vedea ce bine va va face acest exercitiu de imaginatie. Succes!

      Ștergere
  2. Interesant... programul prezentat de catre cei din Tulcea.
    Sa inteleg ca si acolo sunt destui ucraineni...copii sunt dragalasi si transmit multa bucurie.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta