vineri, 29 aprilie 2011

Zilele Culturii Slave la Cluj-Napoca

Între 8-9 aprilie 2011, la Universitatea "Babeş-Bolyai", Facultatea de Litere, a avut loc evenimentul "Zilele Culturii Slave". 
Cu acest prilej, organizatoarea evenimentului, catedra de filologie slavă a facultăţii a pregătit un simpozion internaţional dedicat limbilor slave ce se predau la Universitatea "Babeş-Bolyai": ucraineana, rusa şi polona. De asemenea, au avut loc şi programe artistice şi culturale. 



Cu sprijinul financiar al Uniunii Ucrainenilor din România şi al Ambasadei Republicii Polone la Bucureşti

5 comentarii:

  1. Sunt bucurus ca mai exista centre universitare in care se realizeaza astfel de evenimente aristocratice, la care iau parte nobili ai unor culturi si civilizatii de prima clasa. Sa aduni, astazi, rusi, ucraineni si polonezi la un loc nu e putin lucru, intr-o tara precum Romania. Dar se pare ca se mai poate, si ca nimic nu e pierdut. Despre acest eveniment ar trebui sa stie intreaga tara. Doresc sa felicit organizatorii manifestarii si LA MAI MARE! Felicitari relizatorilor emisiunii! Tineti-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  2. O adevarata desfasurare de forte, invitati de seama, un eveniment foarte reusit! Bravo, Cluj!
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  3. Diacuiu za tsiu teleperedaciu! Duje tsicava temateca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mira-m-as sa nu fie prezent la acest minunat "simpozion international" si superminunatul cantaret Miroslav Petretchi, fara de cantarea cui n-ar fi reusit nicidecum simpozionul. Important e ca l-ati si mediatizat din plin, mai mult decat partea stiintifica a evenimentului.
    Felicitari, oricum! E mai bine decat nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumim pentru comentariile dvs., fie ele pozitive sau mai puţin bune!

    Sunt mâhnită când văd că orgolii şi simpatii/antipatii umbresc aprecierea unui act cultural, ştiinţific, cum a fost şi cel de la Cluj, la care face referire materialul de mai sus. Aş vrea să aveţi curajul să vă şi semnaţi.

    Nu am intenţia să par ironică, dar nu-mi dau seama cum 2-3 minute dintr-o emisiune de 25 de minute înseamnă mediatizare „din plin, mai mult decât partea ştiinţifică a evenimentului”. În cazul în care v-a scăpat partea din material în care sunt menţionate componentele evenimentului, vă reamintesc că „Zilele Culturii Slave” au avut o parte ştiinţifică (reprezentată de simpozionul „Dialogul slaviştilor la începutul sec. al XXI-lea) şi una culturală (reprezentată de 2 expoziţii şi un program artistic pregătit de grupul „Cervona Kalena”, a cărui apariţie v-a deranjat atât de mult).

    În contextul dat, noi am încercat doar să sintetizăm toate activităţile acestui eveniment, aşa cum acestea au avut loc, cu relevanţa de rigoare în tabloul general al „Zilelor Culturii Slave”, astfel încât telespectatorii noştri să primească o imagine cât mai completă,fidelă.

    Oricum, am spus-o şi o mai spunem şi acum: noi vom mediatiza, prin intermediul acestei emisiuni, partea frumoasă a ucrainenilor noştri, fie că ea este realizată de o tabără sau alta a elitei noastre intelectuale. Ne dorim ca şi etnicii noştri ucraineni să lase deoparte micile divergenţe personale şi să-şi consume energiile cu ceva mai constructiv pentru comunitate. Avem printre noi oameni cu pregătire în domenii diverse, care, cu cunoştinţele şi experienţa de rigoare, ar putea face mult mai mult bine pentru comunitate. Cred că ar trebui să dăm dovadă de mai multă maturitate şi inteligenţă şi să nu ne grăbim să dăm verdicte, să facem clasificări în funcţie de apariţiile unor persoane sau a altora în materialele jurnalistice. Să ştiţi că totuşi mai există şi obiectivitate jurnalistică, dacă v-aţi întrebat cumva!
    Cu respect!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta