vineri, 15 aprilie 2011

Reţete ucrainene - partea a II-a

Din nou despre reţete, aşa cum v-am promis. De data aceasta, vom afla cum se pregătesc "xremzleke", "ripa/kartoplia zapovnena hrebame" (cartofi umpluţi cu ciuperci) şi "corj".

2 comentarii:

  1. Дякую, пані Цюдік!

    Мова задосить зрозуміла, звичайно, якщо, у рідкісних моментах, нам відомі регіоналізми.
    До того ж, інший факт привертає уваги: деталізація виготовлення (100 процентних) українських ріпляників (як кажуть на Закарпатті: кийзлик, дерун, кремзлик)... А то є такі кухні, в інших національностях, де про цю їжу й не знають.

    Пані Чінар, завдяки цій телепередачі, ви не тільки, що нагадали українцям, які мешкають в інших куточках світу, колишні аспекти їхнього харчування, а й надали можливість (маю на увазі особливий казус) взнати та попробувати цей покорм у куховарнях зовсім інших меншин.

    З повагою та подякою,
    М.К.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar apare acest individ cu limba lui literara! Sa ne mai lase in pace, caci "poezie de de doi lei si nuvele de 1,5, sunt cate vrei". Aceasta emisiune este didicata minoritatii ucrainene, unde graiul local ar trebui sa primeze. Dar ce stiu unii?! Ce ar trebui facut: Sa-i invatam limba literara pe ucrainenii din Maramures sau sa incercam sa le conservam graiul si cu acesta portul si felurile de mancare etc.?!

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta